KRLE med Skolerom!

Visste du at vi har mengder med artikler innen KRLE som er åpne for alle? Artiklene kommer i tre lesespor. Slik kan alle elever lese samme innhold, men på sitt ferdighetsnivå. 📚 Bla i vårt rike artikkelbibliotek, og ta gjerne i bruk artiklene allerede i morgen! 

Artiklene finner du her

Artiklene er åpne for alle!

Julen på Skolerom!

Julen er i anmarsj og vil prege undervisningen i stor grad de neste månedene. Hos oss finner du flere artikler du kan bruke til KRLE. La elevene lære om juletradisjonens opprinnelse, juletreets historie eller hvordan feiringen kom til Norge. 

Hvis deres lærerteam har for vane å jobbe tverrfaglig, kan dere ta utgangspunkt i artikkelen vår om julekort og julebrev. Denne kan kobles på både KRLE, samfunnsfag og norsk. Om du har lisens på Skolerom vil du også finne læringsstier tilkoblet dette temaet i lærerrommet.

Følg gjerne med videre, da vi vil fylle på med flere juleartikler i ukene som kommer! 

Juleartiklene kan du se her!

Oppgaver til KRLE

Sjekk ut våre oppgaver til KRLE! Du kan bruke dem slik de er eller justere dem ytterligere til å passe enda bedre til dine elever. Blir du inspirert kan du også lage dine egne oppgaver!

Oppgavene finner du i Lærerrommet.
(Innlogging via Feide)

Ønsker du prøvetilgang – ta kontakt!

Grunnleggende lesing +
KRLE = 🤩

Å kunne lese i KRLE innbærer forståelse for ulike religiøse og filosofiske tekster. I tillegg betyr det også å kunne tolke symboler og illustrasjoner, samt forståelse av fagbegreper. Vi leverer derfor et rikt bibliotek med svært visuelle artikler til faget, med høy andel av illustrasjoner og tydelige og integrerte forklaringer til fagbegrepene. Hos oss finner du tekster om alt fra de ulike verdensreligionene, til matens plass i religionene og artikler om etikk og moral. 

Alle våre artikler er skrevet i tre lesespor. På denne måten kan alle elever lese samme artikkel og hele klassen har samme arbeids- og samtalegrunnlag!