Mat og helse med Skolerom!

Visste du at vi har mengder med artikler innen mat og helse som er åpne for alle? Artiklene kommer i tre lesespor. Slik kan alle elever lese samme innhold, men på sitt ferdighetsnivå. 📚 Bla i vårt rike artikkelbibliotek, og ta gjerne i bruk artiklene allerede i morgen! 

Artiklene finner du her

Artiklene er åpne for alle!

Grunnleggende lesing +
mat og helse = 🤩

Å kunne lese i mat og helse innbærer forståelse og kritisk vurdering – ikke bare av oppskrifter, tabeller og illustrasjoner i forbindelse med matlaging, men også relevante fagtekster. Vi leverer derfor et rikt bibliotek med fagartikler til faget, og vi dekker alt fra næringsstoffer og tallerkenmodellen til matens betydning for kultur, religion og identitet.

Alle våre artikler er skrevet i tre lesespor. På denne måten kan alle elever lese samme artikkel og hele klassen har samme arbeids- og samtalegrunnlag!

 

Hvordan bruke fagartikler
i mat og helse?

Gjennom skoleåret møter vi på flere ulike høytider. Ved å snakke med elevene om mattradisjonene tilknyttet disse høytidene, om det sosiale aspektet og om hvordan vi kan utnytte alle råvarene best mulig, kobler du dette opp mot kjerneelementene bærekraftig forbruk og identitet og felleskap. Om du har lisens på Skolerom vil du også finne læringsstier til dette temaet i lærerrommet.

 Vi har flere artikler knyttet til kjerneelementet helsefremmende kosthold – som artiklene «Kroppen trenger energi», «Matpakka – drivstoff gjennom dagen» og «Tidens tann» som handler om tannhelse. Du finner også mange artikler om spesifikke matvaregrupper.

Innenfor kjerneelementet kulturell identitet vil du også finne gode artikler. Hva med en tverrfaglig artikkel om matens plass i religionene? Kanskje denne kan leses hjemme som forberedelse til timen, sammen med en refleksjonsoppgave fra lærerrommet? 

Oppgaver til mat og helse

Sjekk ut våre oppgaver om mat og helse! Du kan bruke dem slik de er eller justere dem ytterligere til å passe enda bedre til dine elever. Blir du inspirert kan du også lage dine egne oppgaver!

Oppgavene finner du i Lærerrommet.
(Innlogging via Feide)

Ønsker du prøvetilgang – ta kontakt!