Vilde på scenen

Dette er historien om Vilde på scenen. Artikkelen hører til serien «Hjernelæring».

Hva skjer med Vilde i denne historien? Og Vasili? Hvilke figurer er aktive i hodene deres? Og hva skjer som endrer alt? La oss utforske!

Fire barn synger i kor, men den ene er nervøs.
Bakgrunn i gult hjernemønster

De skal opp på scenen. Vilde går rett bak Vasili. Hun kan høre hjertet dunke i ørene. Hun får ikke til å svelge. Det er som om det sitter en liten ball fast i halsen. Vilde ser ned i gulvet. Hun flytter blikket bort mot kanten av scenen. Men der stopper hun. Foran scenen sitter alle de andre elevene på skolen. De sitter der og ser opp på henne. De kan sikkert se at hun har en ball i halsen. Og kanskje de synes den nye sløyfa fra bestemor er skikkelig barnslig?!

Polaroidbilde to barn om ser inn bak scenen.
Bakgrunn i gult hjernemønster

– Er dere klare? sier læreren. Så begynner han å synge. Bak seg hører Vilde resten av klassen synge med. Men hun kan ikke huske ordene. Hun ser på på Vasili. Han synger høyt og klart med den nydelige stemmen sin. Men Vilde klarer ikke å få frem en eneste lyd.

Polaroidbilde av liten klovn som kikker frem bak forteppet.
Bakgrunn i gult hjernemønster

Hun ser ned på skoene sine. De ser klumpete og rare ut. Vilde har krøllet tærne sine sammen inni dem. En stor varm tåre sklir nedover kinnet. Vilde prøver å bøye hodet enda mer. Ingen der nede på gulvet må se at hun gråter! Hun skulle ønske at hun kunne få stå bakerst. En ny tåre løsner. Den plasker rett i gulvet.

Polaroidbilde av fot som tråkker på den andre foten.
Bakgrunn i gult hjernemønster

En varm hånd tar tak i Vildes hånd. Hun ser på den. Så ser hun opp på Vasili. Han klemmer hånden hennes inni sin. Han smiler og fortsetter å synge. Vilde kjenner at ballen i halsen blir mindre. Hun smiler tilbake. Og plutselig kan hun høre at hun synger hun også!

Polaroidbilde av to barn foran et forteppe.
Bakgrunn i gult hjernemønster

Forfatter: Kaja Kvernbakken / Hjernelæring

Illustrasjoner: Hjernelæring / Getty Images