Jul i Minecraft 

Lag et juleeventyr i Minecraft! Bygg et juletre eller julenissens slede på rundt 15 minutter. Kanskje vil du bygge i en verden med snø?

Juletre og reinsdyr

Bygg julenissens slede  

Start med å sette gjerdestolper i to høyder med tre blokker imellom. Etterpå setter du fem porter bak hver av dem.

Julenissens slede

Første reinsdyr

Sleden kan lages av rød leire eller ull. Fallemmer kan være dører. Foran sleden kan du lage det første reinsdyret av brun ull. Det ser kanskje litt kjedelig ut nå. Men snart blir det bedre!

Første reinsdyr

Sal til reinsdyret

Et teppe kan være sal. Jerngitter kan være horn. Steinknapper kan være øyne. En treknapp kan være nese. Og et snubletrådfeste kan være et halsbånd.

Sal til reinsdyr

Flere reinsdyr

Så er det bare å bygge resten av reinsdyrene. Nå har du en fiks ferdig julenisseslede!

Hvis du vil kan du pynte med noen kister på sleden. Disse ligner på julegaver.

Flere reinsdyr

Bygg et juletre

Begynn med å lage et juletreteppe av teppebiter i fine farger. Teppet bør være minst så stort som på bildet. I midten kan du sette tre granblokker oppå hverandre.

Juletre fot

Første trelag

Det er viktig at du får det første trelaget riktig. Fyll inn med granblader i tre blokkers dybde i alle retninger. Det skal være omtrent på størrelse med teppet du har laget.

Første trelaget

Fem lag

Vi har gitt treet vårt fem lag. De tre lagene i midten er to blokker høye. Du kan også lage det høyere hvis du vil. Da må du nok gjøre det bredere også!

Nesten ferdig juletre

Julekuler

For å lage en stjerne kan du bruke en gjerdestolpe med en glødestein øverst. Mobhoder kan være julekuler. Noen kister som gaver rundt treet blir fint. Kanskje vil du pynte treet med noe annet også?

God jul!

Ferdig juletre med julekuler

Kilder:

  • Den ultimate guiden til Minecraft (2019)
    Orage Forlag AS

Bilderettigheter:

Alle skjermbilder av Luka Majchrowicz