Verdas største idrettsfest!

Fotball er verdas største idrett når vi tel supportarar. Nesten halvparten av verdas befolkning heiar på eitt eller fleire fotballag. Men kva er det eigentleg med fotball, som begeistrar så ufatteleg mange? Kva slags gylne augneblinkar er verdt å hugse frå fotball-VM?

Fans jubler på en fotballarena.
Fans jubler på en fotballarena.
🇺🇾  URUGUAY | 1930

Fotball-VM blir til

Det aller første VM-målet vart gjort av ein franskmann. Det var på ein snødekt arena i Uruguay med 3000 tilskodarar, der Frankrike møtte Mexico. Interessa for meisterskapen var langt frå like stor som i dag, men på finaledagen samla det seg nærare 90 000 menneske for å sjå vertslandet Uruguay vinne 4–2 over Argentina. Dei første verdsmeistrane i verda i fotball var kåra. Som premie fekk laga ein statuett i form av sigersgudinna Nike. Det skulle gå 44 år før denne statuetten vart bytt ut med den VM-pokalen vi kjenner i dag. Det å løfte denne pokalen over hovudet er draumen til alle fotballspelarar!

Mørk bakgrunn av fotballstadion
Mørk bakgrunn av fotballstadion

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!