Kva kostar det å
droppe ut av vidaregåande skule?

I Noreg har alle rett til å gå på vidaregåande skule, men ikkje alle fullfører. 6 av 10 elevar gjennomfører vidaregåande skule på tre år, mens rundt 3 av 4 gjennomfører i løpet av 5 eller 6 år. Gjer dette eigentleg noko, og kva kostar det eigentleg å droppe ut av vidaregåande skule eller ta eit skuleår på nytt?

Person sitter å gjør regnskap med datamaskin, kalkulator og papirer
Person sitter å gjør regnskap med datamaskin, kalkulator og papirer

Endra arbeidsmarknad

I tidligare tider var det ganske vanleg å ikkje ha meir enn grunnskule, og likevel ha gode sjansar til å komme inn på arbeidsmarknaden. Dette har endra seg, og i dag er inngangen til arbeidsmarknaden smalare for mange av dei utan utdanning.

Når du er ferdig med den 10-årige grunnskulen, står du framfor eit stort val: Kva skal du gjere videre? For dei aller fleste er neste skritt å velje ei linje på vidaregåande skule (VGS).

Di eldre du blir, dess mer arbeid er det å gå på skulen. Somme synest det er så  krevjande å gå på vidaregåande at dei sluttar.

Forrige avsnitt

1 / 3

Neste avsnitt
Florist holder potteplante i et rom full av planter og blomster
Florist holder potteplante i et rom full av planter og blomster

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!