The Beatles ♬

Fire gutter fra Liverpool med oppsiktsvekkende frisyrer dannet et band. The Beatles revolusjonerte ikke bare musikken, men også pop-industrien. Manageren deres mente at de var nest størst, etter Elvis Presley.

Accessibility icon The Beatles ♬

Fire gutter fra Liverpool

Mange ungdommer i dag tenker på fotball når de hører om Liverpool, men byen er også kjent for et av verdens største rockeband: The Beatles. Bandet bestod av John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr. De spilte sammen i kun 10 år, men skapte musikk som aldri kommer til å bli glemt. De fire kompisene forandret hele musikkhistorien.

Visste du at …?

The Beatles hadde 17 førsteplasser på listene i Storbritannia, og 20 topplasseringer på Billboard-lista i USA. Dette er fortsatt rekord for et rockeband.

Forrige avsnitt

1 / 2

Neste avsnitt
The Beatles ankommer USA, Kennedy Airport 1964
The Beatles ankommer USA, Kennedy Airport 1964

Fra middelmådighet til gjennombrudd

The Beatles debuterte med singelen «Love Me Do» i 1962. Den ble ikke noen stor hit den gangen, men viste at bandet hadde et særpreg på låtene sine. Først med singelen «Please Please Me» i 1963 toppet de listene i England. Den store rock’n’roll-stjerna, Little Richard, ble stor fan. Han hadde aldri hørt et engelsk band som hørtes slik ut. Han sa at hadde han ikke sett dem, hadde han trodd de var afroamerikanere.

Visste du at …?

«Please Please Me» skulle opprinnelig vært på B-siden til debutsingelen «Love Me Do». Da ville den sannsynligvis aldri blitt så populær. Tilfeldigheter gjorde at den ble gitt ut som egen singel, og som følge av dette ble den bandets gjennombruddslåt.

Forrige avsnitt

1 / 2

Neste avsnitt
Platespiller
Platespiller

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!