Kva er kjærleik?

Kjærleiken er blind, han har ingen grenser, han er ei kraft som overvinn alt. Det er bandet som knyter oss saman og held oss i live.

Accessibility icon Kva er kjærleik?

Ved første blikk

Du har allereie opplevd det. Då du opna auga for første gong, såg du inn i to andre auge som lyste av den sterkaste krafta menneska har. Mors kjærleik. Du var fullstendig avhengig av han for å overleva. Og mamma var fullstendig oppslukt av deg (same kor rar du synest du såg ut på bileta). Hjartet til mor di var i ferd med å bli sprengt av denne kjensla – kjærleiken til deg. Bandet mellom mor og barn er ei av dei sterkaste kjenslene vi kjenner til.

Nybakt mamma med babyen hennes på sykehuset
Nybakt mamma med babyen hennes på sykehuset

Underleg

Kjærleik er ifølgje psykologien ei positiv kjensle, ein tilstand som plutseleg fyller deg, og det skjer som oftast i møte med andre. Det er dei små, korte lykkeblaffa som blussar opp i møtet mellom menneske. Noko uventa komisk skjer i kassakøen på butikken, blikk blir veksla, og alle bryt ut i latter. Du gir bestevennen din ein god klem etter å ha vore borte lenge. Eller hunden din som kjem springande mot deg i ekte gjensynsglede.

Border collie løper på en gresslette
Border collie løper på en gresslette

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!