Paprika er ei C-vitaminbombe!
Paprika er noko av det sunnaste du kan ete. Det inneheld tre gongar så mykje C-vitamin som ein appelsin! Mange synest paprika smaker godt òg – spesielt på ei brødskive med gulost. Viss du synest paprika smaker sterkt, vent til du har smakt chili ...
![Paprika er ei C-vitaminbombe!](https://skolerom.no/wp-content/uploads/sites/2/2021/09/GettyImages-172238110.jpg)
Paprika på brødskiva!
Du bør ha godt med paprika på brødskiva fordi det inneheld mykje C-vitamin. Faktisk inneheld raud paprika tre gongar så mykje C-vitamin som appelsinar.
C-vitamin treng vi tilførsel av kvar dag, fordi det er med på å halde bindeveva og organa til kroppen saman. Mangel på C-vitamin kan føre til alvorlege helseskadar.
I tillegg inneheld paprika mykje A-vitamin som er viktig for synet og huda. Paprika inneheld òg mykje kostfiber som er bra for fordøyinga.
Paprika kan vera raud, grøn eller gul – og dei er litt ulike i smak og næringsinnhald.
![Rød paprika](https://skolerom.no/wp-content/uploads/sites/2/2021/09/GettyImages-1252282797-1280x853.jpg)
Rød paprika
Krydder, frukt eller grønsak?
Paprika kjem opphavleg frå Sør-Amerika, men blir i dag dyrka i store delar av Europa. Det ungarske kjøkkenet bruker spesielt mykje paprika.
Den blir ofte brukt som krydder eller grønsak, men i botanisk forstand er paprika ei frukt.
📷 Ungarsk gulasj med kjøt, rotgrønsaker og paprika.
![Ungarsk gulasj](https://skolerom.no/wp-content/uploads/sites/2/2021/09/GettyImages-1202757017-1280x853.jpg)
Ungarsk gulasj
Ønsker du å lese hele artikkelen?
Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.
Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!