Hverdagsglede?

Hva betyr egentlig det? Er det noe du er så heldig å bli født med, eller er det noe vi kan trene oss opp til? Litt av begge deler egentlig, men det siste er aller viktigst, for hverdagsglede er noe vi kan trene oss på! Og det er det vi skal gjøre nå. Du skal få tips om fem gode vaner som kan gjøre deg mer hverdagsglad. Høres fint ut, ikke sant? Her kommer tips nummer 1: Vær oppmerksom.

Vær oppmerksom

Ok, dette er en god vane. Men hva betyr det egentlig? Å være oppmerksom betyr å legge merke det som skjer rundt deg. Hører du fuglene som synger, biler som kjører forbi, eller kanskje lyden av en som ler?

Det handler også om å se tingene rundt deg. Hvordan er det i klasserommet ditt? Er det lyst og hyggelig, eller kanskje litt rotete og bråkete? 

Å være oppmerksom betyr å se, høre, føle og lukte alt rundt deg. Hvor ofte tror du at du virkelig er oppmerksom på det som skjer rundt deg?

Ei jente som ser nysgjerrig ut
Ei jente som ser nysgjerrig ut

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!