Mitt språk er slay!

Hvilke språk snakker du? Det sier vel seg selv, tenker du kanskje. I Norge snakker de fleste norsk, men visste du at det finnes utallige varianter av norsk? Det kan dreie seg om dialekt, tospråklighet eller et behov for å markere at man er en del av et fellesskap. Det er sannsynlig at du snakker en variant av det vi kaller ungdomsspråk. 

Illustrasjon av en jordklode og mennesker som er på telefon eller pc. De skriver: Sjæl, lol, han reada meg!, omw, backer og slayyy!
Illustrasjon av en jordklode og mennesker som er på telefon eller pc. De skriver: Sjæl, lol, han reada meg!, omw, backer og slayyy!

Ungdomsspråk

Ungdomsspråk er enkelt forklart det språket ungdom snakker. Språk påvirker identiteten vår, og identiteten påvirker språket. Ved å lage sin egen variant av språket markerer ungdommen at de er en del av et språklig fellesskap. Ungdomsspråket tilhører ungdomskulturen og er viktig for deres identitet. Språket vårt viser hvem vi er og hvem vi ønsker å være.

Illustrasjon av 4 ungdommer som tekster på telefonen. En av de skriver
Illustrasjon av 4 ungdommer som tekster på telefonen. En av de skriver "Haha ik!", og en skriver "det er sykt"

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!