Prøv deg frem

Bruk gjerne egne ord og uttrykk. Men vær også åpen for å teste ting som ikke føles helt naturlig. Det meste krever bare litt øvelse.

Det viktigste er å klare å skape et åpent og trygt rom der barnet kan være ærlig og du kan stagge dine egne, store følelser, om de kommer.

Abstrakt bakgrunn
Abstrakt bakgrunn

Test måtene under for å starte en samtale om det som har skjedd

Det vi nå har opplevd, med å flytte hjemmefra og komme til et helt nytt sted, er ganske mye for hjernen vår. Vi kommer til å bruke litt tid på å finne ut hvordan vi skal ha det. Da er det min jobb som voksen å støtte deg så dette blir best mulig.

Nå som vi har måttet flytte hjemmefra kan vi oppleve vanskelige ting. Det er min jobb som voksen å ta vare på deg. For å klare det på en god måte så trenger jeg å vite hva du liker at jeg sier og gjør når det blir vanskelig, ok?

Det er min jobb som voksen å hjelpe deg med det som er vanskelig nå. Det er din jobb å være barn og å finne ut hva alle disse følelsene og tankene vil for noe. Jeg skal hjelpe deg så godt jeg kan. Dette er vanskelig. Og så blir det lettere når vi er sammen.

Det er helt normalt at hjernen din, og min, jobber ekstra hardt nå. Det er mye nytt og skummelt som skjer. Heldigvis kan vi hjelpe hjernen til å bruke tid og krefter på det som er godt for oss.

Forrige avsnitt

1 / 4

Neste avsnitt
Abstrakt bakgrunn
Abstrakt bakgrunn

Hvor kan du få mer hjelp?

UDI – ansvar for det lovmessige
Politiet – ansvar for registrering
Din kommune – ansvar for det praktiske med tanke på skolegang, helsetjenester og bolig.

Søk etter informasjon på nett.

Trenger du bistand for å finne frem kan flere organisasjoner hjelpe til, avhengig av behovet.

Viktigst av alt – ikke nøl med å be om hjelp! 

Mobil med ikoner for mail, telefon og tekst
Mobil med ikoner for mail, telefon og tekst

Tekst: Kjersti Corneliussen
Illustrasjoner: Hjernelæring / Getty Images