Hverdagsglede?

Hva betyr egentlig det? Er det noe du er så heldig å bli født med, eller er det noe vi kan trene oss opp til? Litt av begge deler egentlig, men det siste er aller viktigst, for hverdagsglede er noe vi kan trene oss på! Og det er det vi skal gjøre nå. Du skal få tips om fem gode vaner som kan gjøre deg mer hverdagsglad. Høres fint ut, ikke sant? Her kommer tips nummer 2: Vær aktiv.

Å være aktiv

Alle er enige om at det å være aktiv er sunt for både kropp og sjel.

Men hva betyr det egentlig å være aktiv? Og hva er det motsatte av å være aktiv?

Å være aktiv er mye mer enn bare det å få opp pulsen. Det å være aktiv er også det å finne på ting, planlegge noe og være engasjert i noe. Kan du komme noen eksempler aktiviteter man ikke blir svett og får høy puls av?

Det er bra for oss å være aktive, men hvorfor er det bra?

Det finnes mange gode grunner!

  • Vi får en sterkere kropp. Når vi er fysisk aktive, bruker vi musklene våre, og det gjør dem sterkere og mer utholdende.
  • Vi blir mindre syke. Når vi er aktive, får vi bedre immunforsvar, som er kroppens evne til å beskytte oss mot sykdommer. 
  • Vi sover bedre. Når vi har vært aktive i løpet av dagen, blir vi  trøttere om kvelden. Da er det lettere å få sove. Og når vi sover godt, blir vi mer opplagte dagen etter.
  • Vi møter flere mennesker. Når vi er aktive, får vi ofte mulighet til å møte og bli kjent med andre mennesker som også liker de samme aktivitetene. 
  • Vi lærer flere ting. Når vi er aktive, utforsker vi verden rundt oss og oppdager nye ting. 
  • Vi blir gladere. Når vi er aktive, frigjøres det stoffer i hjernen vår som gjør oss mer glade og fornøyde. Det kan gjøre dagen vår mye bedre.

Denne lista er egentlig mye lenger, og du har kanskje noen egne punkter du vil legge til? Det viktigste er å finne aktiviteter som du liker og som får deg til å føle deg glad og fornøyd.

Forrige avsnitt

1 / 3

Neste avsnitt
En gjeng unge danser sammen i et dansestudio
En gjeng unge danser sammen i et dansestudio

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!