London før bybrannen

I 1666 brann London by ned. Bybrannen øydela over 13 000 hus, og byen slik han var  blei borte. Museum of London har laga eit storslått kart over den gamle byen i Minecraft for å markere 350-årsjubileet for brannen. Kartet gjev deg eit innblikk i korleis byen såg ut før og kan kanskje inspirere deg til å lage din eigen gammaldagse by.  

Det fins tre utgåver av kartethøvesvis frå før, under og etter brannen – og alle kan lastast ned frå Museum of London. Her er nokre av bygga 

Tudorhus

Når ein bygger hus i Minecraft, byggjer ein som regel rette og fine veggar. Men gammaldagse byggverk såg ikkje slik ut. I staden stakk delar av huset ut her og der, og det er akkurat det som blir perfekt attgjeve i dette artige byggverket. Dette huset er inspirert av Tudor-perioden, og designet har fleire tydelege særtrekk (som kvite veggar og mørke trebjelkar). Dette er eit bygg som krev mykje planlegging og nøye arbeid, men det er verdt det.   

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!