Bli en økokriger

Tro det eller ei, men du kan være med på å redde planeten uten å dra hjemmefra.

Accessibility icon Bli en økokriger

Bli en økokriger 

Ledende forskere, miljøforkjempere og myndigheter over hele verden prøver å redde jorda fra en skremmende fremtid, en fremtid uten orangutanger som svinger seg gjennom regnskogen, eller amurleoparder som labber gjennom de snørike, russiske fjellene. Tanken på å miste gorillaer, havskilpadder og neshorn er ille å tenke på, men hvis du tror at det å redde planeten bare er en jobb for folk med mye innflytelse og makt, da må du tenke om igjen, for små økokrigere i hele verden har begynt å gjøre en forskjell … og det kan du også!  

Verdsatte insekter

Mange tenker på at de store dyrene trenger vår hjelp, men vi må også tenke på de lite verdsatte insektene som bryter ned og kvitter seg med verdens søppel. De pollinerer plantene våre, holder sykdommer i sjakk og gir oss ekstremt nyttige produkter som bivoks og silke. Dessverre er en stor del av de artene som er på randen av utryddelse, insekter. Fugler, som en gang ble sett på som vanlige, er i rask tilbakegang og på god vei mot utryddelse. Det er på høy tid at vi reagerer.  

Start i egen hage

Selv om du trolig ikke har egen regnskog eller eget korallrev, har du kanskje tilgang på en hage. Med noen enkle grep kan du gjøre den til et kjærkomment hjem for dyrelivet. Å bli en økokriger i hagen er ikke like enkelt som å luke blomsterbedene og vanne plantene. Det krever at man reduserer avfallsmengden, gjenbruker der det er mulig, og gjør smarte valg. 

Forrige avsnitt

1 / 2

Neste avsnitt

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!