Penger vokser ikke på trær

Har du hørt dette bli sagt noen gang? Mange voksne liker av en eller annen grunn å bruke dette uttrykket.

Accessibility icon Penger vokser ikke på trær

Nei, penger vokser
ikke på trær

Det er det jo ingen som noensinne har trodd! Hvorfor brukes dette uttrykket så ofte da, og hva mener de som sier det egentlig? 

Det hadde vært topp om det virkelig vokste penger på trær, om det fantes ubegrenset med penger som kom dalende ned i lomma, som løv fra trærne. Uten at man trengte å gjøre noe for dem!

Sånn er det jo ikke for de aller, aller fleste av oss. Vi kan ikke alltid få alt vi peker på, eller regne med at noen andre skal dekke alle kostnadene våre. Vi må jobbe og spare selv for å kjøpe det vi har lyst på.

Forrige avsnitt

1 / 2

Neste avsnitt

Sparing

Får du penger i gave på bursdager eller i forbindelse med høytidsfeiringer? Jobber du ved siden av skolen eller har sommerjobb? Eller kanskje du får ukelønn eller månedslønn for å hjelpe til hjemme? Hva gjør du med disse pengene?

Et godt råd er å prøve å spare litt av pengene dine. Det kan være lurt å sette pengene på en egen sparekonto. Den har ofte en litt høyere rente enn det vi kaller for brukskonto. Det betyr at pengene dine vokser raskere på en sparekonto.

Det er en god idé å starte å spare så tidlig som mulig, og det er alltid bedre å spare litt enn ingenting i det hele tatt. Hva synes du det er lurt å spare penger til?

Forrige avsnitt

1 / 3

Neste avsnitt

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!