Hva er egentlig sex? med Tuva og Trine:

Sex og forventninger

Hvis vi skal snakke om sex, er det viktig med en avklaring.  Vi tar utgangspunkt i at det er to eller flere mennesker som har lyst til å ha sex med hverandre. For hvis ikke man har lyst, hvis det bare er én som har lyst til å ha sex, da har man ikke sex. Da er det noe annet. Så når man snakker om at noen har sex, så betyr det at de som har sex, har lyst på sex.

Det sitter i hodet?

Mange tenker på sex som det fysiske som skjer med kroppen, men egentlig er det mer en tilstand man er i. At hodet har lyst på sex, det er det aller viktigste. Hodet vil fyre av en hel masse signaler til resten av kroppen. Det gjør at man opplever berøring mye sterkere, det kan være mer deilig å bli tatt på. Man får kanskje noen bilder og tanker i hodet som gjør at man blir opphisset, og da kommer ofte kjønnsorganene på banen. Hvis man har en vagina eller en vulva, så blir man våt, har man en penis, så kan den bli erigert.

Sex handler om hele kroppen

Det at hodet har lyst på sex, gjør at kroppen higer etter å tilfredsstille denne deilige tanken og ideen om sex. Det er som om kroppen blir som et instrument som du opplever en deilig følelse med.

Vi tror det er fort gjort å glemme at sex handler om hodet først og fremst, og ikke bare om kjønnsorganene.

Forrige avsnitt

1 / 2

Neste avsnitt
Illustrert figur med flere tankebobler over hodet
Illustrert figur med flere tankebobler over hodet

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!