Kjønnssykdommer med Tuva og Trine:

Smitta!

Sex er først og fremst skikkelig deilig. Vi håper du nyter og koser deg med det. Men du bør også være klar over at det kan komme med en ordentlig baksmell. Det finnes nemlig utallige kjønnssykdommer der ute. Noen bør du være mer bekymret for enn andre. I denne artikkelen skal vi fortelle deg hva som bør uroe deg, og når du kan senke skuldrene.

Hva er egentlig en kjønnssykdom?

Kjønnssykdommer er infeksjoner med bakterier og virus som smitter ved at man har seksuell kontakt, og ved at slimhinner berører hverandre. Du trenger ikke å være syk selv om du har fått en bakterie eller et virus, derfor er det egentlig mer riktig å kalle det en seksuelt overførbar infeksjon enn en sykdom.

Fordi virus ikke ligner på bakterier på måten de er bygget opp og formerer seg, så virker ikke antibiotika på disse. Noen virus blir vi lett kvitt på egen hånd, som forkjølelsesviruset, mens andre virus blir vi aldri kvitt. De vil vi ha livet ut.

Forrige avsnitt

1 / 2

Neste avsnitt
Et forstørrelsesglass hvor vi ser nærbilde av virus og bakterier.
Et forstørrelsesglass hvor vi ser nærbilde av virus og bakterier.

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!