Kjønnssykdommer med Tuva og Trine:

Smitta!

Sex er først og fremst skikkelig deilig. Vi håper du nyter og koser deg med det. Men du bør også være klar over at det kan komme med en ordentlig baksmell. Det finnes nemlig utallige kjønnssykdommer der ute. Noen bør du være mer bekymret for enn andre. I denne artikkelen skal vi fortelle deg hva som bør uroe deg, og når du kan senke skuldrene.

Hva er egentlig en kjønnssykdom?

Kjønnssykdommer er infeksjoner med bakterier og virus. De smitter ved seksuell kontakt. Og ved at slimhinner berører hverandre. Du trenger ikke å være syk selv om du har fått en bakterie eller et virus. Egentlig er det da mer riktig å kalle det en seksuelt overførbar infeksjon enn en sykdom.

Virus og bakterier er ikke bygget opp likt. De formerer og sprer seg også ulikt. Bakterier kan behandles med antibiotika. Det kan ikke virus. Du kan bli kvitt et virus som gir deg forkjølelse. Andre virus har du resten av livet.

Forrige avsnitt

1 / 2

Neste avsnitt
Et forstørrelsesglass hvor vi ser nærbilde av virus og bakterier.
Et forstørrelsesglass hvor vi ser nærbilde av virus og bakterier.

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!