Kva er eigentleg sex? med Tuva og Trine:

Sex og forventingar

Enkelt sagt så meiner vi at sex er når to eller fleire menneske som har lyst til å ha sex med kvarandre, har sex. Ein har ikkje sex viss éin ikkje har lyst. Då er det noko anna. Vi meiner altså: Dei som er med, har lyst på sex.

Background image layer 1 Background image layer 2

Det sit i hovudet?

Mange trur sex berre er det som skjer med kroppen. Men eigentleg er det meir kjensla vi får i oss. Det aller viktigaste er at hovudet har lyst på sex. Hovudet sender masse signal til resten av kroppen. Å bli tatt på vert opplevd som sterkare. Kanskje får ein nokre bilde og tankar i hovudet. Dei kan gjere deg opphissa. Då kjem ofte kjønnsorgana på banen. Ein vagina eller ein vulva blir våt. Ein penis blir stiv.

Sex handlar om heile kroppen

Ein herleg tanke om sex gjer at kroppen får lyst til å følgje den lysta. Kroppen blir som eit verktøy som du opplever ei herleg kjensle med. Vi trur ein lett gløymer at sex ikkje berre handlar om kjønnsorgana. Det handlar mest om hovudet.

Forrige avsnitt

1 / 2

Neste avsnitt
Illustrert figur med flere tankebobler over hodet
Illustrert figur med flere tankebobler over hodet

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!