Smakfull kjemi på kjøkkenet
Når vi lagar maten vår, er det ei rekkje kjemiske prosessar som går føre seg. Kva er det som gjer at bollane hevar, eller at biffen blir perfekt steikt?
Boblande bakverk
Ein flink kokk bruker mykje kjemi når han lagar mat. Ved å bruke kjemi får han maten til å smake betre. Maten blir også meir spennande å lage.
Dei magiske boblene
Baking er spennande kjøkkenkjemi. Då bruker vi mjøl, smør, sukker og egg. Gjær lagar luftbobler i deigen. Når desse luftboblene blir varma opp, utvidar gassen seg og gjer at kaker og brød hevar seg.
Brød
Ønsker du å lese hele artikkelen?
Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.
Logg inn med FeideØnsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!