Et low-poly hode som eksploderer på den ene siden

Identitet, seksualitet og sosialisering

8.—10. trinn

Elevene skal utvikle sin egen identitet, og forstå at mennesker har behov for å være deltakere i ulike fellesskap. I dag er det stor variasjon i identiteter, seksuell orientering og kjønnsuttrykk – som vi må møte med toleranse og respekt, samtidig som vi finner vår «plass». Å kunne reflektere over hvordan den enkelte blir påvirket og utfordret daglig på disse områdene er derfor tema slik at elevene blir bevisste både sine egne og andres grenser følelser, kropp, kjønn og seksualitet og ha strategier for hva de kan gjøre om grensene blir brutt. Elevene skal også reflektere over sin digitale identitet og sine egne digitale spor for å verne om sin egen og andres rett til privatliv, personvern og opphavsrett.

Ta en titt på våre læringsstier om identitet, seksualitet og sosialisering!

Her vil det snart komme mer innhold!

Psykt deg – Du er hva du sier du er

Indre reise: Å være sin egen bestevenn!

Er du din egen bestevenn, eller er du din egen fiende? Hva du tenker om deg selv har stor betydning! Stien er en del av Psykt deg-serien til Skolerom.

Person sitter foran en stor PC-skjerm og gamer.

Gjør gaming og sosiale medier deg asosial og evneløs?

En læringssti om gaming og hvilke egenskaper man trener opp ved å spille videospill og lar elevene drøfte hvorvidt sosiale medier fører til at man kan bli asosial.

En mann sparker ned en plate som vil føre til en destruktiv dominoeffekt.

Hva skjer ved lovbrudd?

Denne læringsstien tar for seg forskjellene mellom lover, regler og normer, og lar elevene drøfte konsekvenser rundt brudd på disse.

Husk å logge inn med Feide for å komme inn i læringsstiene.