Speideren liker å få til situasjoner

Visste dere at det det er veldig viktig for oss å klare å få til å løse situasjoner som vi synes er vanskelige? Det vokser speideren seg stor. Den liker å få til ting. Det skal du få lære mer om i Hjernelæring.

Figur som speider

Fortellingen om rottejenta

Det var en liten jente som skulle på julefest. Den lille jenta kledde seg ut som en liten rotte. Da hun kom på julefesten var alle barna kledd ut som små nisser. De andre barna lo og pekte på da den lille rottejenta, “hvem er du, er du en rotte, så ekkelt” sa de.

Da så den lille jenta på dem og sa med klar stemme, har dere ikke fått med dere noen ting, vet dere ikke at det bare er rottene som er oppe om natten når julenissen kommer, nissebarna sover jo. Så hoppet hun glad og fornøyd inn på festen.

Forrige avsnitt

1 / 2

Neste avsnitt

Å få til noe kan kalles mestring

Å mestre noe, betyr å få til noe som vi synes er litt ekstra vanskelig. Når vi mestrer kjenner vi på en boblende og deilig følelse inni oss, slik som den lille rottejenta gjorde. Hun klarte å løse en vanskelig situasjon og stoppet ertingen med en gang.

Den boblende følelsen

Det er mange ting som gir oss den boblende gode følelsen. Det kan være å klarte høyt opp i et tre, lære å sykle eller vite hva du skal gjøre hvis du ikke får bli med leken eller noen erter. 

Øvelse på situasjoner gjør mester!

Det er viktig for oss å lære å løse vanskelige situasjoner. Vi kan øve først sammen med en voksen og deretter alene på hva vi kan gjøre i ulike situasjoner som er litt ekstra vriene.

Øvelse gjør mester, så bli med å øv da vel!

 

Fortell Hjernus om uken din


Siden vi mennesker synes det er lettere å fortelle om hyggelige ting enn vanskelige ting så kan du øve deg på å fortelle Hjernus om en av de mange gangene Den kloke hjalp deg. Skriv et par ord på tegningen.

Du må gjerne vise det til en voksen også.

Fortell Hjernus

Nysgjerrig?

Les mer om hvordan vi jobber for barns psykiske helse

 

Tekst: Kjersti Corneliussen / Hjernelæring

Illustrasjoner: Hjernelæring / Getty Images