Er det nok mat til alle?

Det er nok mat til alle, men hvorfor sulter da to milliarder mennesker? Hva kan vi gjøre for å utrydde sult? Er det mulig å få til? FN har satt seg mål om å utrydde sult innen 2030. Er det noe du kan gjøre for å bidra til det?

Accessibility icon Er det nok mat til alle?

Matproduksjon

Maten på kloden fordeles veldig ulikt. Noen har i overflod, mens andre sulter. Mange mener at det burde være nok mat til alle.

Det er ikke befolkningsvekst som er problemet. Vi fordeler maten urettferdig, og mange spiser altfor mye kjøtt. Produksjon av kjøtt gjør at vi bruker mye dyrkingsjord til dyrefôr fremfor mat til mennesker. Noen velger i tillegg å bruke ulike planter til å lage drivstoff fremfor mat.

Kuer i flokk
Kuer i flokk

Forbruk av ressurser

Enorme områder med matjord blir brukt til å produsere dyrefôr. De som produserer kjøtt slipper ut mer klimagasser enn de som jobber med transport. Samtidig forbruker kjøttbransjen store vannressurser. For å produsere én kilo kjøtt brukes over 15 000 liter vann.

Trykk på knappen under for å se hvor mye vann som forbrukes for andre matvarer.

Kuer drikker vann
Kuer drikker vann

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!