Falske pokémon-kort

Pokémon-kort ble først solgt på slutten av 90-tallet, men det har blitt produsert nye sett med kort fram til i dag. I dag er de antakelig mer populære enn noen gang, for nå skal både barn og voksne samle. De voksne gjør det ikke bare for nostalgiens skyld – man kan også tjene penger på kjøp og salg av pokémon-kort. Dessverre finnes det altfor mange falske kort rundt om. De skal vi lære litt om nå.

Falske pokémon-kort

Sjekk tekst og farge

Å oppdage falske kort er ikke alltid lett. I hvert fall hvis man ikke vet helt hva man skal se etter. Men begynn med å se nærmere på teksten og fargen på kortet. Sammenlikn kortet med andre kort fra samme sett. Hvis du ikke har noen, kan du søke etter kortet på internett.

På bildet ser du et ekte og et falskt kort. Det som skiller dem er fargen, men også skrifttypene. Dette er veldig typisk for falske kort. I tillegg er det ulikt innhold i tekstene. Versjonen til høyre er ekte – hvis du lurte.

Jolteon-kort
Bakgrunn av pokémon-kort
Bakgrunn av pokémon-kort

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!