Kan jeg ikke bare google det, da?

Det finnes vanvittig mye informasjon på internett. Hvor i all verden skal du begynne å søke? Et klassisk svar fra klasserommet er: «Kan jeg ikke bare google det, da?» Hadde det bare vært så enkelt …

Søkemotor på internett der det står Search med samme farger som i Google.
Søkemotor på internett der det står Search med samme farger som i Google.

Hva er en nettleser?

Når vi skal finne informasjon på internett, bruker vi en nettleser. Det gjør det mulig å lese den informasjonen som ligger på nett. De vanligste nettleserne er Google Chrome, Microsoft Edge, Safari, Firefox og Opera.

Når vi bruker en nettleser, får vi opp ulike nettsider. I nettleseren kalles nettsidene for faner. Vi kan ha flere faner åpne samtidig for å bla raskt mellom nettsidene.

Mange synes det kan være vanskelig å lese det som står på nettsidene. I en bok leser vi gjerne fra topp til bunn og fra venstre mot høyre. På nettsider kan informasjonen stå forskjellige steder på siden. Det kan være vanskelig å se hva som er viktig. I tillegg er det filmsnutter og cookies (reklame).

Forrige avsnitt

1 / 3

Neste avsnitt
Binær kode som beveger seg i atmosfæren over jordkloden
Binær kode som beveger seg i atmosfæren over jordkloden

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!