Kan jeg ikke bare google det, da?

Det finnes vanvittig mye informasjon på internett. Hvor i all verden skal du begynne å søke? Et klassisk svar fra klasserommet er: «Kan jeg ikke bare google det, da?» Hadde det bare vært så enkelt …

Søkemotor på internett der det står Search med samme farger som i Google.
Søkemotor på internett der det står Search med samme farger som i Google.

Hva er en nettleser?

Når vi skal finne informasjon på internett, bruker vi en nettleser. Det er et program som gjør det mulig å lese den informasjonen som ligger på nett. De vanligste nettleserne er Google Chrome, Microsoft Edge, Safari, Firefox og Opera.

Når vi bruker en nettleser, får vi opp ulike nettsider. I nettleseren kalles nettsidene for faner. Vi kan ha flere faner i nettleseren for å kunne bytte raskt mellom nettsider.

Mange synes det kan være vanskelig å lese det som står på nettsidene. I en bok ser sidene ganske like ut, og vi leser fra topp til bunn og fra venstre mot høyre. På nettsider kan informasjonen stå forskjellige steder på siden, og det kan være vanskelig å se hva som er viktig. I tillegg er det filmsnutter og cookies (reklame).

Forrige avsnitt

1 / 3

Neste avsnitt
Binær kode som beveger seg i atmosfæren over jordkloden
Binær kode som beveger seg i atmosfæren over jordkloden

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!