Du trenger en plan!

Når du skal bygge en by i Minecraft, er det lett å bli utålmodig. Du vil helst gå i gang med byggingen med en gang. Det kan likevel være lurt å vente litt. Du trenger nemlig en plan!

Du trenger ikke en plan som sier hvor alle blokkene i byen skal være. Men det er lurt å planlegge for hvor de ulike husene skal havne på kartet.

Her kommer noen gode råd. Kanskje de kan hjelpe deg når du skal bygge byen din?

Soner

Byer er vanligvis delt opp i soner, eller områder med spesielle funksjoner. Det finnes områder hvor mennesker bor, områder hvor det er mange butikker, områder hvor det er mest kontorer og områder hvor det er mange fabrikker. Det finnes også områder hvor det finnes mange offentlige bygninger. Dette kan være teatre, rådhus og biblioteker.

Forsøk å dele opp byen din i slike soner, akkurat som i en ekte by. Du kan også blande litt som du vil. Man finner for eksempel alltid noen små butikker i områder hvor folk bor. Men som oftest vil hus av samme type (butikker, kontorer og så videre) befinne seg i nærheten av hverandre.

Tegn en plan

For å være sikker på at du bygger en bra by, er det lurt å tegne en plan på forhånd. Dette trenger ikke være et kunstverk! Det holder med en enkel tegning over hvor bygninger skal plasseres.

Planen må vise hvilke bygninger som hører til de forskjellige områdene. Størrelsen og formen på bygningen er ikke like viktig akkurat nå. Du vil sikkert ikke at alle husene dine skal være nøyaktig like firkantede som på plantegningen uansett. Da vil byen din fort kunne se ganske så kjedelig ut!

Sett ut skilt

Nå har du lagt en plan for byen din på papiret. Dernest er det lurt å sette av plass i verdenen din. Bruk ulike leireblokker for å markere hvor hver hustype skal havne på kartet (blå kan for eksempel symbolisere hus). Bruk også skilt som sier hva hvert bygg skal være. Det er kjedelig arbeid, men det vil gjøre byggingen din mye enklere.

Velg stil

Så må du velge hvilken stil husene dine skal ha. Skal du bygge eneboliger eller leiligheter? Høye blokker eller lave hus? Skal de være moderne eller tradisjonelle? Heldigvis er det din by – og du bestemmer!

Hvordan bygge en attraktiv by

Kilder:

 • Minecraft (2018): Byer og byggverk
  Orage Forlag AS

Bilder- og videorettigheter:

  1. Ukjent
  2. Ukjent
  3. Ukjent
  4. Ukjent
  5. Ukjent
  6. The School Of Life YouTube