Paprika – en C-vitaminbombe!

Paprika er noe av det sunneste du kan spise. Den inneholder tre ganger så mye C-vitamin som en appelsin! Smaker godt gjør den også. Og tar seg veldig godt ut på en brødskive med gulost. Hvis du synes paprika smaker sterkt, er den ikke en gang i nærheten av chili. Husk rød, gul eller grønn paprika på brødskiva neste gang du lager nistepakke.

Accessibility icon Paprika – en C-vitaminbombe!

Paprika på brødskiva!

Du bør ha godt med paprika på brødskiva fordi den inneholder mye C-vitaminer. Faktisk inneholder rød paprika tre ganger så mye C-vitaminer som appelsiner.

Vi trenger tilførsel av C-vitaminer hver dag. Det er med på å holde kroppens bindevev og organer sammen. Mangel på C-vitamin kan føre til alvorlige helseskader.

I tillegg inneholder paprika mye A-vitamin som er viktig for synet og huden. Paprika inneholder også mye kostfiber som er bra for fordøyelsen.

Rød paprika
Rød paprika

Krydder, frukt eller grønnsak?

Paprika kommer opprinnelig fra Sør-Amerika, men dyrkes i dag i store deler av Europa. Det ungarske kjøkken bruker spesielt mye paprika.

Den brukes ofte som krydder eller grønnsak, men paprika er egentlig en frukt.

📷  Ungarsk gulasj med kjøtt, rotgrønnsaker og paprika.
Ungarsk gulasj
Ungarsk gulasj

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!