Paprika er en C-vitaminbombe

Paprika er noe av det sunneste du kan spise. Den inneholder tre ganger så mye C-vitamin som en appelsin! Mange synes den smaker godt også – spesielt på en brødskive med gulost. Hvis du synes paprika smaker sterkt, vent til du har smakt chili ...

Accessibility icon Paprika er en C-vitaminbombe

Paprika på brødskiva!

Du bør ha godt med paprika på brødskiva fordi den inneholder mye C-vitaminer. Faktisk inneholder rød paprika tre ganger så mye C-vitaminer som appelsiner.

C-vitaminer trenger vi tilførsel av hver dag, fordi det er med på å holde kroppens bindevev og organer sammen. Mangel på C-vitamin kan føre til alvorlige helseskader.

I tillegg inneholder paprika mye A-vitamin som er viktig for synet og huden. Paprika inneholder også mye kostfiber som er bra for fordøyelsen.

Paprika kan være rød, grønn eller gul – og de er litt forskjellige i smak og næringsinnhold.

Rød paprika
Rød paprika

Krydder, frukt eller grønnsak?

Paprika kommer opprinnelig fra Sør-Amerika, men dyrkes i dag i store deler av Europa. Det ungarske kjøkken bruker spesielt mye paprika.

Den brukes ofte som krydder eller grønnsak, men i botanisk forstand er paprika en frukt.

📷  Ungarsk gulasj med kjøtt, rotgrønnsaker og paprika.
Ungarsk gulasj
Ungarsk gulasj

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!