Dronning av ei verd i endring

Frå Dronning Elizabeth II vart fødd i 1926, og fram til ho døydde i 2022, gjekk utviklinga i ein rasande fart. Kva endringar gjekk verda gjennom i den britiske dronninga si levetid?

Accessibility icon Dronning av ei verd i endring

Eit hundreår i forvandling

Dronning Elizabeth II av Storbritannia levde i 96 år. Ho var dronning i 70 år. Verda endra seg enormt mens ho var dronning.

Då Elisabeth II vart fødd, var det få som kunne sjå for seg at menneske kunne lande på månen, at det skulle bli laga atombomber som kan utslette heile kloden, eller at vi fekk plass til heile verda i lomma i ein smarttelefon.

Vi kan sjå tilbake på eit hundreår med enorme forandringar. Her følgjer nokre av forandringane dronninga både deltok i og var vitne til.

Forrige avsnitt

1 / 3

Neste avsnitt
Sort/hvitt bilde av Dronning Elizabeth II hilser på folket på en av sine reiser
Sort/hvitt bilde av Dronning Elizabeth II hilser på folket på en av sine reiser

Sola gjekk ned over det britiske imperiet

Storbritannia var eit enormt imperium. Det betyr at Storbritannia bestemte over store delar av verda. Då Elizabeth II vart fødd, dekte imperiet ein tredjedel av landområda på jorda. Det vart derfor sagt at sola aldri gjekk ned over det britiske imperiet.

Kart over Det britiske imperiets
Kart over Det britiske imperiets

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!