«Rådebank» i klasserommet 

Vi er stolte av å kunne presentere denne serien med manusutdrag fra sesong 1 og 2 av «Rådebank»! Artiklene egner seg ypperlig til tverrfaglig arbeid i undervisningen. Scenene er tettpakkede med etiske dilemmaer som i sitt opprinnelige manusformat gir både elever og lærere noe håndfast å jobbe med.

Åpne for alle!

Sjangerlære med «Rådebank» 

Ta gjerne sjangerlæren i norsk et steg videre med de kraftfulle manusutdragene fra «Rådebank». Kanskje du kan la elevene reflektere over beskrivelser og dialog? Hvordan ville dialogen sett ut om den var mellom kvinner eller godt voksne menn? Eller hva med å la elevene analysere Siverts appell om rånemiljøet? Hvordan bygger han opp argumentene? Hva kunne man svart i et motargument? Følg gjerne opp med arbeid rundt en egen appell.

Åpne for alle!
Intervju

Hva brenner du for, Maja?

Vi har snakket med skuespiller og regissør Maja Christiansen (26) som for tiden er svært aktuell med NRK-serien «Rådebank» om saken som står hennes hjerte nærmest. Utvid gjerne sjangerlæren med dette intervjuet, eller bruk det som inngang til samfunnsengasjement og Frivillighetens år 2022

Åpen for alle!

Refleksjonsoppgaver
til scenene

Ønsker du prøvetilgang – ta kontakt!

Etiske dilemmaer 

Er det innafor å håndtere forsikringssaken slik Sivert gjør? På hvilke måter overskrider han grenser – og kan det forsvares på noe vis? Og kan man forakte noen som er død? Er det lov å være forbannet på en som har tatt sitt eget liv? Utforsk moralens gråsoner og tvetydigheter gjennom scenene vi har valgt å kalle «Sviker» og «Hvit løgn». 

Åpne for alle!