Ting kan bli litt vanskelig

Det er ikke alltid at ting blir som vi hadde tenkt oss når vi er sammen med andre. Da kan vi ofte bli lei oss, sinte eller kanskje redde? Da vokser ofte Vokteren seg litt stor og vi må lære hen å slappe av og fine frem til gode løsninger. Det skal du få øve på i Hjernelæring.

Når vi ikke får være med

Å være sammen med andre er godt og fint, og av og til vanskelig. Det kan for eksempel skje at du får nei til å være med på en lek vi har lyst til å bli med på, eller det kan være at vennen vår vil leke med noen andre akkurat når vi hadde lyst til å leke med vennen vår.

Tre barn snakker og den siste står litt unna og er lei seg
Tre barn snakker og den siste står litt unna og er lei seg

Det er ikke farlig å være litt alene

Hjernen vår jobber for at vi ikke skal være alene. Vokteren vil ofte tro at det å få nei på leken eller bli holdt utenfor er det samme som at det er «forferdelig » som har skjedd. 

Det trenger det ikke å bety og vi kan sammen med en voksen og alene øve oss på å takle å få et nei eller å bli holdt utenfor.

Forrige avsnitt

1 / 2

Neste avsnitt

Vi kan løse vanskelige situasjoner

Å klare å løse vriene situasjoner gir oss en god følelse og kanskje ender det også ofte opp med at vi får til å bli med på leken likevel. 

Øvelse gjør mester sier vi ofte. Og det er ganske sant, vi må øve mange ganger på situasjoner som er vriene.

Har du løst en vrien situasjon før?

Forrige avsnitt

1 / 2

Neste avsnitt

Den kloke kan hjelpe oss

Når vi øver oss på å bruke ordene våre riktig og vi samtidig øver oss på å forstå hvorfor andre mennesker gjør som de gjør, og hvordan vi kan takle ulike situasjoner kan det hjelpe oss til at det blir mindre krangler og at vi er sammen på en god måte. Da trenger vi god hjelp av den kloke.Dette skal vi øve på i Hjernelæring.

Høres det bra ut?

Den kloke tenker

Fortell Hjernus om uken din


Siden vi mennesker synes det er lettere å fortelle om hyggelige ting enn vanskelige ting så kan du øve deg på å fortelle Hjernus om en av de mange gangene Den kloke hjalp deg. Skriv et par ord på tegningen.

Du må gjerne vise det til en voksen også.

Fortell Hjernus

Nysgjerrig?

Les mer om hvordan vi jobber for barns psykiske helse

 

Tekst: Kjersti Corneliussen / Hjernelæring

Illustrasjoner: Hjernelæring / Getty Images