Bob Dylan møter pressen i 1965

Bob Dylan ♬

Robert Allan Zimmerman ble født inn i en jødisk familie i 1941. 21 år senere byttet han navn til Bob Dylan. Robert ble tidlig interessert i musikk, og hørte mye rock’n’roll på radio. Sammen med gode kompiser på skolen spilte han i flere band.

Da han begynte på universitetet i Minnesota, byttet han ut rocken med amerikansk folkemusikk. Den elektriske gitaren ble byttet ut med akustisk gitar og munnspill.

Visste du at …?

På ungdomsskolen deltok Zimmerman og bandet The Golden Chords på en talentkonkurranse. Musikken var så bråkete at rektor slo av mikrofonene.

Forrige avsnitt

1 / 3

Neste avsnitt
Mørk Bob Dylan-bakgrunn
Mørk Bob Dylan-bakgrunn

Bob Dylan blir plateartist

Vinteren 1961 flyttet Dylan til New York. Her ville han oppfylle drømmen om å bli musiker på heltid. Han spilte overalt, og fikk mange gode tilbakemeldinger. En produsent fra Colombia Records ble imponert og ga Dylan platekontrakt.

Den første plata hans ble spilt inn på tre dager, men kritikerne var ikke særlig begeistret. Som musiker var ikke Dylan helt utlært, og tekstene var alvorlige, mørke og triste. Som sceneartist var han ganske god, men plata solgte dårlig. Det gjorde ikke Dylan så mye, for han var allerede i gang med nye musikalske prosjekter.

Visste du at …?

Da Bob Dylan kom til New York vinteren 1961 løy han om sin egen barndom. Han fortalte at han var en foreldreløs gutt fra New Mexico som reiste rundt med et sirkus.

Forrige avsnitt

1 / 3

Neste avsnitt
Bob Dylans debutplate
Bob Dylans debutplate

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!