Hva skal jeg bli når jeg blir stor?

Hva skal du bli når du blir stor? Det er for mange et vanskelig spørsmål å svare på. Andre vet nøyaktig hva de skal bli. Vi blir påvirket av foreldre og familie, venner og miljøet rundt oss. Hva er det som bestemmer hva du blir når du blir stor?

Accessibility icon Hva skal jeg bli når jeg blir stor?

Hva skal jeg bli
når jeg blir stor?
 

Hva drømmer du om å bli? Astronaut? Fotballspiller? Kokk? Vil du tjene masse penger, eller vil du hjelpe andre?

Det finnes utrolig mange yrker. Når du skal velge et yrke, er det viktig å huske på at du skal jobbe i mange år. Da er det viktig at du trives i jobben!

Det er ditt valg, men det er lurt å spørre andre om hjelp og råd. De nærmeste du har, er familien din.

Astronaut ser ned på jorda
Astronaut ser ned på jorda

I foreldres fotspor 

Selv om den samiske kulturen har forandret seg de siste årene, er det fortsatt viktig at barn og unge fører videre de gamle tradisjonene. Hvis ikke kan den samiske kulturen forsvinne.

Derfor er mange familier opptatt av at barna skal vokse opp med samiske tradisjoner. De lærer å bruke kniv, passe på reinsdyra og ta vare på naturen. Barna skal følge i sine foreldres fotspor.

Ellers i Norge har kanskje ikke foreldre den samme påvirkningen på barnas valg av jobb. Man har større frihet til å bli det man vil.

Forrige avsnitt

1 / 3

Neste avsnitt
Barn som jobber med reinsdyr
Barn som jobber med reinsdyr

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!