Slik sikrer vi drikkevannet

Vannmangel kan fort føre til kamp om vannressurser. Så hvordan kan vi redusere bruken, for å sikre verdensfred og samtidig beskytte planeten?

Accessibility icon Slik sikrer vi drikkevannet

Vi trenger rent vann 

En person kan overleve uten mat i flere dager, men hvis man blir dehydrert, dør man fort. Derfor er vann vår viktigste ressurs. Men det begynner å bli for lite vann – både på grunn av klimaendringer og et stigende behov fra en stadig større global befolkning.  

For høyt vannbruk  

Det meste av vannet brukes til vanning og ikke som drikkevann eller til andre formål i hjemmet. Landbruk står faktisk for 70 prosent av det globale vannforbruket. Midtøsten og Nord-Afrika har bare 1,4 prosent av verdens ferskvannsressurser, men 6,3 prosent av verdens befolkning. I USA bruker en gjennomsnittsperson 445 liter per dag, 60 prosent til å skylle ned i do, dusje, vaske klær osv., 30 prosent til å vanne hagen og 10 prosent går tapt på grunn av lekkasjer.  

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!