Tankeeksperiment:

Hva hvis vi ble invadert
av romvesener?

Mennesker har i all tid rettet blikket mot verdensrommet og drømt seg bort. Til slutt klarte vi å lande på månen, og vi har sendt romfartøy til Mars. Mange tror at det finnes liv på andre planeter, og forskere sier det er høyst sannsynlig. Men hva ville skjedd om vi ble invadert av romvesener? Hadde de kommet med krig eller fred? Hva kunne vi stilt opp med? Finnes det noen offisielle planer for besøk av romvesener?

Nå skal vi gjøre et tankeeksperiment.

Hvitt romvesen står foran svart bakgrunn.
Hvitt romvesen står foran svart bakgrunn.
åtte timer før kontakt

En gang i fremtiden kommer verden til å passe sine egne saker, som vanlig. Ved et observatorium oppdages noe underlig. Kan gjenstanden være et utenomjordisk fartøy?

Eksperter sier at dette scenarioet er mulig og at det blir undersøkt av astronomer og regjeringer. Om det finnes utenomjordiske vesener, kan de være farlige. På film prøver de som regel å erobre og kolonisere alle planeter de finner. Spesielt jorda.

En mulig trussel?

Flere nasjoner laget ulike strategier ved en eventuell invasjon fra rommet, og de har øvd på mange mulige scenarioer. Dessverre er det meste klassifisert som top secret. Forsvaret vil ikke avsløre sine hemmeligheter.

Men vi trenger en plan for hvordan vi skal overleve en slik invasjon. Hvis det kommer et angrep, kan det bli kaos, og det tar tid å handle.

Forrige avsnitt

1 / 2

Neste avsnitt
En UFO svever over et ørkenlandskap.
En UFO svever over et ørkenlandskap.

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!