Lær å lære

Lær å lære er et tema som retter seg mot elevenes evne til å jobbe mer selvstendig og effektivt. Ved å gi dem verktøy som lese- og lærestrategier kan vi hjelpe dem med å bli mer bevisst på hvordan de lærer best. Når elevene reflekterer over egen læring, kan de øke bevisstheten om egne læringsprosesser, noe som gir økt mestring og lærelyst. Det handler ikke bare om å kunne lese eller skrive, men om å lese med forståelse, skrive for å lære og å studere på en måte som gir varige resultater.

Når elevene forstår sine egne læringsprosesser og sin faglige utvikling, bidrar det til selvstendighet og mestringsfølelse.

Innhold i temaet:

  • Utvikle bevissthet om egne læringsprosesser og indre motivasjon
  • Å avsløre «Fake news»
  • Læringsstrategier for ulike fag og situasjoner
  • Ulike læringsstiler
  • Studieteknikk

Læringsstier

Her finner du læringsstier med tekster, oppgaver og aktiviteter der elevene kan fordype seg ytterligere. Læringsstiene må deles med elevene som skal arbeide med dem. Åpne læringsstien og trykk «Distribuer». Velg deretter elever fra dine lister. Elevene får opp læringsstien på sin personlige side i Skolerom, og kan arbeide med den derfra.

Norsk – 5. – 7. trinn – Lær å lære

Oppgaver

Her finner du et variert utvalg av oppgaver og aktiviteter til temaet. Disse kan brukes alene eller bygges sammen til en læringssti. Oppgaver kan distribueres til elevene på samme måte som læringsstier. Hvis du setter innleveringsfrist til slutten av skoleåret, vil elevene beholde oppgavene som en ressursbank de kan bruke når de trenger det.

Norsk – 5. – 7. trinn – Lær å lære

Artikler

Her finner du artikler i tre lesespor. I dette temaet har vi samlet artikler som gir elevene nyttig kunnskap om lesestrategier, lærestrategier, motivasjon og studieteknikk. Mange av artiklene inngår i læringsstiene over.

Ønsker du å se det relaterte innholdet?

Ved å logge inn får du full tilgang til Lærerrommet med
engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i
undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen?

Kontakt oss her!

Lær studieteknikk