Demokratiets historie: Revolusjonene

Demokratiet har ikke oppstått av seg selv. Tanker om endring har ført til store revolusjoner flere steder i verden, men hvordan skjedde dette?

Accessibility icon Demokratiets historie: Revolusjonene

Andre del

Denne artikkelen er den andre av fire deler i artikkelserien om demokratiets historie. I denne artikkelen skal vi se på hvordan tankene fra opplysningsfilosofene spredte seg til andre land, og var med på å starte flere revolusjoner.

Se hele serien her

AI-generert bilde av en revolusjon. Kamper i gatene

Den amerikanske revolusjonen

Det var ikke bare i Frankrike at folket hadde lite makt. Slik var det i de fleste land i Europa på 1600- og 1700-tallet. Mennesker fra flere europeiske land emigrerte til Nord-Amerika. De reiste fordi de levde i stor fattigdom i sitt eget land, eller fordi de ble forfulgt på grunn av sin religiøse tro.

Kolonisering

Mange emigranter bosatte seg med andre fra samme land. Dette blir kalt en koloni. Det oppsto en del kriger mellom koloniene, særlig mellom engelskmenn og franskmenn. I løpet av 1700-tallet klarte Storbritannia å erobre Canada og deler av Louisiana fra Frankrike. Dette førte til at Storbritannia styrte Nord-Amerika.

Forrige avsnitt

1 / 2

Neste avsnitt
Skip med innvandrere på vei inn til New York.
Skip med innvandrere på vei inn til New York.

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!