
Ett tonn gresskar får en ny skjebne: – De er dessverre svinn for oss

Massevis av gresskar

Hans Kristian Berge med gresskar

Haug av gresskar
Bra for miljøet
Mere Mat er en liten, selvstendig bedrift med et mål om å gjøre det enkelt for folk flest å velge et lettvint, smakfullt og næringsrikt måltid – også når man ikke har tid til å lage det selv.
Gresskarene sendes til deres suppefabrikk i Stokke, og blir til suppe sammen med linser, søtpotet og spinat. De er veldig engasjert i å gjøre produktene deres mest mulig bærekraftig, og søker dermed etter kortreiste råvarer.
– Det er supert, konkluderer gresskarbonden Berge.

Gresskarsuppe

Denne nyhetsartikkelen ble publisert i Østlands-Posten 18.11.2019. Den er senere tilpasset og publisert på Skolerom i forbindelse med et samarbeidsprosjekt.
Skrevet av: Ilja Sofie Jakobsen
Foto: Inger Lene O. Steen / Getty Images