Ett tonn gresskar får en ny skjebne: – De er dessverre svinn for oss
Massevis av gresskar
Hans Kristian Berge med gresskar
Haug av gresskar
Bra for miljøet
Mere Mat er en liten, selvstendig bedrift som vil gjøre det enkelt for folk flest å velge et lettvint, smakfullt og næringsrikt måltid – også når man ikke har tid til å lage det selv.
Gresskarene sendes til deres suppefabrikk i Stokke, der de blir suppe sammen med linser, søtpotet og spinat. Mere Mat vil gjøre produktene sine mest mulig bærekraftig, og søker derfor etter kortreiste råvarer.
– Det er supert, konkluderer gresskarbonden Berge.
Gresskarsuppe
Denne nyhetsartikkelen ble publisert i Østlands-Posten 18.11.2019. Den er senere tilpasset og publisert på Skolerom i forbindelse med et samarbeidsprosjekt.
Skrevet av: Ilja Sofie Jakobsen
Foto: Inger Lene O. Steen / Getty Images