Ett tonn gresskar får en ny skjebne: – De er dessverre svinn for oss
Massevis av gresskar
Hans Kristian Berge med gresskar
Haug av gresskar
Bra for miljøet
De som overtar gresskarene, er en liten, selvstendig bedrift med et mål om å gjøre det enkelt for folk flest å velge et lettvint, smakfullt og næringsrikt måltid – også når man ikke har tid til å lage det selv.
Gresskarene skal på deres suppefabrikk i Stokke bli suppe med linser, gresskar, søtpotet og spinat. De er veldig engasjerte i å gjøre produktene sine mest mulig bærekraftige, og de søker derfor etter kortreiste råvarer.
– Det er supert, konkluderer produsenten Berge.
Gresskarsuppe
Denne nyhetsartikkelen ble publisert i Østlands-Posten 18.11.2019, og den er senere tilpasset og publisert på Skolerom i forbindelse med et samarbeidsprosjekt.
Skrevet av: Ilja Sofie Jakobsen
Foto: Inger Lene O. Steen / Getty Images