Ett tonn gresskar får en ny skjebne: – De er dessverre svinn for oss
Massevis av gresskar
Hans Kristian Berge med gresskar
Haug av gresskar
Bra for miljøet
Mere Mat er en liten bedrift som vil gjøre det enkelt å velge lettvint, smakfullt og næringsrik mat – også når man ikke har tid til å lage den selv.
Gresskarene sendes til deres suppefabrikk, der de blir til suppe sammen med linser, søtpotet og spinat. Mere Mat er veldig opptatt av å gjøre produktene sine mest mulig bærekraftige, og de leter derfor etter råvarer som ikke må fraktes langt.
– Det er supert, sier gresskarbonden Berge.
Gresskarsuppe
Denne nyhetsartikkelen ble publisert i Østlands-Posten 18.11.2019. Den er senere tilpasset og publisert på Skolerom i forbindelse med et samarbeidsprosjekt.
Skrevet av: Ilja Sofie Jakobsen
Foto: Inger Lene O. Steen / Getty Images