Matens plass i religionene

Mat er viktig i alle de fem verdensreligionene. Hver av religionene har sine tradisjoner, og det følger strenge regler med om hva som er lov og ikke lov. For mange familier er det viktig å videreføre disse tradisjonene og reglene til sine barn. Maten spiller en viktig rolle både til hverdag og fest, men aller mest under høytider. Hvilke mattradisjoner har den religionen du tilhører?

Accessibility icon Matens plass i religionene

Religion og mat

Religionene har ulike regler og tradisjoner når det gjelder mat. Noe er absolutt forbudt å spise. Andre ting er valgfritt. Skal du lage mat til noen, er det viktig å ta hensyn til deres kultur. Det gjelder hvordan du tilbereder maten, og hva du serverer.

Tradisjonsmat
Tradisjonsmat

Hinduistiske mattradisjoner

Mange hinduer er vegetarianere. De spiser ikke kjøtt. Andre hinduer spiser kjøtt med god samvittighet. Men dyrene må slaktes med minst mulig smerte (jhatka).

Noen hinduer faster. Det betyr å ikke spise mat på bestemte tider. Men mat er viktig for hinduer over hele verden. Spesielt i India der 80 prosent er hinduer.

Indisk måltid
Indisk måltid

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!