Supersmart med supermat

Hva er supermat, og hvilke matvarer fortjener en slik tittel? Er supermat løsningen på alle våre helseproblemer, eller er vi lurt av reklame og markedsføring?

Accessibility icon Supersmart med supermat

Hva er det sunneste du kan spise?

I dag framstilles enkelte matvarer som den kulinariske verdens superhelter. Disse heltene finnes overalt, og stadig invaderes tallerkenene våre av ny supermat. Er supermat løsningen på alle våre helseproblemer, og hvilke matvarer fortjener å bli kalt «supre»?

Frisk frukt og grønnsaker

Hva er supermat?

Det finnes ingen klar vitenskapelig definisjon på hva vi kan kalle supermat. Supermat er blitt et markedsføringsuttrykk, og det later ikke til at produsentene ønsker å definere det nærmere. Det er like lite vitenskapelig belegg som ligger bak, når forfattere av bøker og blogger strør om seg med dette uttrykket, kanskje særlig bloggerne. Det har imidlertid vist seg at de matvarene som kalles supermat, har enkelte fellestrekk. De er dyre, eksotiske og har vanligvis høyt innhold av enkelte næringsstoffer.

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!