Bli bedre kjent

Å bli kjent med andre er livsviktig for oss mennesker. Hvordan kan vi bli bedre kjent med menneskene vi har rundt oss?

Accessibility icon Bli bedre kjent

Å bli bedre kjent med andre  …

…  er faktisk livsviktig for oss mennesker.

Visste du at allerede som nyfødt begynte du å knytte deg til de nærmeste rundt deg? Først foreldrene dine, så kanskje søsken, besteforeldre, og etter hvert venner.  

Det å føle at vi kjenner noen andre og ikke er alene, er viktig for alle mennesker. Men hvorfor er det sånn? Og hvordan kan vi bli bedre kjent med menneskene vi har rundt oss? Det skal du få noen tips om her.

Mor går tur ved en elv på fjellet med baby i bæresele på magen.
Mor går tur ved en elv på fjellet med baby i bæresele på magen.

Forskning viser

Hvert år undersøker Folkehelseinstituttet (FHI) hva som gjør at nordmenn har det bra. Det å ha gode relasjoner kommer alltid på toppen av listene.  

Forskningen viser at nær kontakt med andre mennesker gjør oss lykkeligere. Grunnen er at hjernen skiller ut hormonene serotonin og dopamin når vi opplever noe positivt. Dette gir oss en glad og rolig følelse i kroppen.

Å ha venner og familie som kjenner deg godt, kan også gi en viktig følelse av trygghet. Det er også fint å vite at du betyr noe for andre. Alle trenger noen å snakke med om tanker, følelser og opplevelser uten å være redd for å bli avvist.

Gode forhold kan også hjelpe deg med å forstå hvem du er. I møte med andre mennesker blir du kjent med ulike sider av deg selv.

Kommer du i en vanskelig situasjon viser forskningen at de som får støtte fra sine nærmeste, klarer seg best.

Forrige avsnitt

1 / 3

Neste avsnitt
To par hender holder et rødt hjerte sammen.
To par hender holder et rødt hjerte sammen.

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!