Landsfaderen 

På 1700-tallet flyttet mange briter til Amerika. De ønsket å ha sin egen nasjon, uten å bli styrt av Storbritannia. Derfor gikk de til krig. George Washington ledet den amerikanske revolusjonen. Han ble Amerikas første president, og han blir derfor kalt «landsfaderen».

Mount Rushmore er et minnesmerke i USA. Her er fire presidenter hugget ut i fjellveggen: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln.

Mount Rushmore National Memorial, i dagligtale Mount Rushmore, er et nasjonalt minnesmerke som ligger i Keystone, Sør-Dakota, USA.
Mount Rushmore National Memorial, i dagligtale Mount Rushmore, er et nasjonalt minnesmerke som ligger i Keystone, Sør-Dakota, USA.

Barndom 

George Washington ble født i 1732. Familien var rik og kom fra England. De hadde en tobakksplantasje der de brukte slaver fra Afrika. George hadde en bekymringsløs barndom, men mistet faren da han var 11 år gammel.

George var ikke så interessert i skolen. Han likte ikke å lese, men gjorde mye praktisk arbeid på plantasjen.

Alt det praktiske han lærte, fikk han god bruk for. Spesielt etter at broren Lawrence døde. Da arvet George store landområder, og her var det mye å gjøre.

Forrige avsnitt

1 / 3

Neste avsnitt
Tobakkplantasje
Tobakkplantasje

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!