Landsfaderen

George Washington ledet den amerikanske revolusjonen som førte til uavhengigheten fra Storbritannia. Han ble også det nye landets første president. Dette er grunnen til at George Washington kalles «landsfaderen».

Som en av USAs grunnleggere er han foreviget i fjellsiden Mount Rushmore – de andre er Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln.

Mount Rushmore National Memorial, i dagligtale Mount Rushmore, er et nasjonalt minnesmerke som ligger i Keystone, Sør-Dakota, USA.
Mount Rushmore National Memorial, i dagligtale Mount Rushmore, er et nasjonalt minnesmerke som ligger i Keystone, Sør-Dakota, USA.

Barndom

George Washington ble født i 1732 i det som senere ble delstaten Virginia. Familien hans hadde engelsk opphav og var velstående. De hadde en beskjeden tobakksplantasje.

Under innhøstingen brukte familien Washington slaver fra Afrika. George Washingtons bekymringsløse barndom i den rolige engelske kolonien tok brått slutt da han mistet faren sin bare elleve år gammel.

Moren bekymret seg over at George ikke viste særlig interesse for skolegang og studier. Han brydde seg mye mer om de praktiske sidene i livet og om plantasjedriften. Han ville mye heller bruke tid på ting som dreide seg om plantasjen, som landmåling og jordsmonn.

Disse kunnskapene og ferdighetene skulle han få god bruk for da broren Lawrence døde og George arvet enorme landområder. Broren hadde giftet seg med et familiemedlem til en styrtrik jordeier.

Forrige avsnitt

1 / 3

Neste avsnitt
Tobakkplantasje
Tobakkplantasje

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!