Synderinne, skjøge eller apostel?

Maria Magdalena er en av de personene i Bibelen som de aller fleste har hørt om. Det er litt rart, for det står ikke så mye om henne. Hun er bare nevnt åtte ganger. Det mange tror de kjenner henne for, står det faktisk ikke noe om i Bibelen i det hele tatt.

Hun ble kalt synderinnen eller skjøgen – som betyr ‘hore’. Ifølge evangeliene frelste og salvet Jesus henne. Hun fulgte Maria, moren til Jesus, til Golgata for å hjelpe og støtte henne under korsfestelsen, og det var Maria Magdalena som fant Jesus’ grav åpen og tom.

Forrige avsnitt

1 / 2

Neste avsnitt
Oljemaleri av Veronese The Conversion of Mary Magdalene

Maria er ikke en biperson i livet til Jesus

Etter den Maria som er Jesus’ mor, er hun den mest betydningsfulle i Bibelen. Men hvem var hun egentlig? Hva forteller evangeliene oss, og hva forteller de ikke?

Ved kirkemøtet i Nikea i år 325 e.Kr., ble evangeliene revidert. Kirkens menn forandret på tekstene slik at deres syn på Jesus ble forsterket. Maria-skikkelsen gjennomgikk også store forandringer. Etter dette møtet fremstod Maria som en helt annen person, tilpasset det bildet som kirkens menn ønsket å gi av Kristus.

Noli Me Tangere maleri

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!