Synderinne, skjøge eller apostel?

Maria Magdalena er en av de personene i Bibelen som de aller fleste har hørt om. Det er egentlig litt merkelig, for det står ikke så mye om henne i Det nye testamentet. Hun er bare nevnt åtte ganger. Det mange tror de kjenner henne for, står det faktisk ikke noe om i Bibelen i det hele tatt.  

Hun ble kalt synderinnen eller skjøgen, og ifølge evangeliene frelste og salvet Jesus henne. Hun fulgte Maria (moren til Jesus) på Golgata for å hjelpe og støtte henne under korsfestelsen, og det var Maria Magdalena som fant Jesus’ grav åpen og tom.  

Forrige avsnitt

1 / 2

Neste avsnitt
Oljemaleri av Veronese The Conversion of Mary Magdalene

Maria er ikke en biperson i livet til Jesus

Etter den Maria som er Jesus’ mor, er hun den mest betydningsfulle i skriftene. Men hvem var hun egentlig? Hva forteller evangeliene oss, og hva forteller de ikke?  

I forbindelse med revisjonen av evangeliene, som ble påbegynt av Paulus og avsluttet ved kirkemøtet i Nikea i år 325 e.Kr., gjennomgikk denne Maria-skikkelsen store forvandlinger. Bildet av henne ble tilpasset det bildet som kirkens menn ønsket å gi av Kristus.  

Noli Me Tangere maleri

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!